Funkcja w Niemczech dla gościa z Ukrainy z polskiej marki na zasadzie VAN DER ELST VIZA

Deal Score0

Czy pracownicy ukraińscy z Polski mają szansa legalnej pracy w regionach Unii Europejskiej przez Polskę? Dużo osób tworzy takie pytanie, że przyjemnie jest ubiegać się o własną wizę niż o wizę innego świecie z Grupy Europejskiej.

Praca w Niemczech dla człowieka z Ukrainy z własnej spółki na bazie VAN DER ELST VIZA

 

Zamówienie tymczasowej drodze do Niemiec pracownika polskiej spółki na bazie VAN DER ELST VIZA

Zgodnie z liczną zasadą wiza do działalności w jakimś kraju UE nie zapewnia oferty pracy w żadnej spośród nich. Świadczy to, że gdyby otrzymasz polską wizę do sztuce dodatkowo nie będziesz pracował w Polsce, będzie ostatnie naruszeniem prawa. Tak to, razem z własną wizą roboczą, można odwiedzić inne kraje UE, a taka wiza nie daje uprawnienia do oficjalnego zajęcia w drugich krajach UE. Tak a polskie ustawodawstwo nie zezwala na przyjęcie w Niemczech w punkcie uzyskania wizy roboczej do Własny. To znaczy, po otwarciu polskiej wizy roboczej, powinieneś robić w Polsce.

Van der Elst Viza sięga 1994 roku. Zatem przedsiębiorstwa z pewnego państwa UE mają obowiązek delegować swoich ludzi do innych krajów w kontakcie z potrzebą produkcji. Należy mieć, iż nie wszystkie kraje UE traktują tę decyzję. Na przykład Niemcy, Austria, Francja, Belgia i Holandia zgodziły się z ułomnością i dały takie wizy, a Włochy, Grecja, Luksemburg – nie.

Zamówienie tymczasowej drodze do Niemiec pracownika polskiej spółki na bazie VAN DER ELST VIZA
Zamówienie tymczasowej drodze do Niemiec pracownika polskiej spółki na bazie VAN DER ELST VIZA

Polska firma, w jakiej wykonywa obywatel Ukrainy, zatrudnia zatrudnionego na podróż służbową (do lektury / świadczenia usług). Należy zauważyć, że proste delegowanie pracownika przez lokalną firmę do Niemiec nie podlega procedurze Van der Elst. Typ jest oddawany do uprawiania określonej czynności w Niemczech (konieczność produkcji). Termin, na jaki widać zostać oddelegowany, nie może przekraczać 3 miesięcy.

Ponieważ polska wiza zapewne być przyjazna: – przez 180 dni (na bazie rejestracji przez pracodawcę wniosku o zatrudnienie osoby); – od 1 roku do 3 lat (danie na pracę opublikowane przez Terytorium Województwa), widać, że po otrzymaniu sześciomiesięcznej polskiej wizy służbowej (wydawanej raz w roku) w końcu odbycia podróży służbowej do Niemiec w przeciągu roku, będzie można jedynie 3 miesiące.

Głównym warunkiem takiej jazd jest porozumienie między własną spółką oraz firmą w Niemczech. Aby przeprowadzić taką podróż służbową, pracownik musi uzyskać dodatkową wizę – „Van der Elst Visa”.

Po otrzymaniu wizy Van der Elst, musisz zwrócić wniosek do biura wizowego Ambasady Niemiec w Warszawie, które stanowi Departamentem przyjmującym wnioski o wizę z wszelkiej Polski.

Aby otrzymać dodatkową wizę, „Van der Elst Visa” jest przymuszona do zapoznania dokumentów, wśród których ważne są: danie na sztukę w Polsce, umowa ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków medycznych, umowa między firmami polskimi i niemieckimi, pisemne potwierdzenie harmonizacji warunków pracy między niemiecką firmą oraz kierowany człowiek także indywidualni.

Należy także zauważyć, że ambasada zastrzega sobie uprawnienie do życzenia dodatkowych dokumentów.

źródło artykułu: Praca w Niemczech dla pracownika z Ukrainy VAN DER ELST VIZA

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Rejestracja Nowego Użytkownika
Resetuj Hasło